Nyt vuorostaan täällä sataa. Vettä tosin vain, mutta taivas on harmaa eikä eilisen ihanasta auringosta ole tietoakaan. Soittelin eilen Gambiaan. 10euron Global-kortilla saa 76 minuuttia puheaikaa. Oli tosi vaikea päästä läpi, linjat vain rätisivät tai tuuttasivat omituisesti. Kerran puhelun aikana linja myös katkesi. Ärsyttävää on myös, että ääni menee viiveellä vastaanottajalle, ja oman äänensä kuulee kaikuna korvaa. Kun oikein nauraa ja hohottaa, niin sitä ei ole välttämättä kiva saada kaikuna omaan korvaansa takaisin. Olen muuten kerran onnistunut saamaan Farafennin puhelinyhteydet kuntoon täältää Suomesta käsin. Eräänä maanantaina ne lakkasivat toimimasta kunnolla. Ongelmana siellä on toisinaan se, että lähellä (2km) olevan Senegalin verkko ulottaa taajuutensa toisinaan Farafennin puolelle ja sotkee systeemin. Näin siis tapahtui, mutta mitään ei asialle tehty muutamaan päivään. Ihmettelin, ja otin sähköpostitse yhteyden Africellin porukkaan. Kerroin, kuinka tärkeää minuille - pian maahan muuttavalle - on saada viestit ym. perille. Muutaman tunnin kuluttua viestistä ystäväni tekstasi iloisena, että huomasi puhelimensa alkaneen taas toimia.Vastasin tietty, että tiedän jo, koska laitoin korjaajat täältä Suomesta töihin. Eläköön internet!

Huomenna alkaa sitten taas työt. Pieni pyrähdys, ja sitten on pääsisäisloma, ja pääsen matkaan! Päiviä aamukammassa 24...vähenee, vähenee. Eilen selailin innokkaana Flickr:n Gambian-kuvia. Ihmiset ottavat hienoja otoksia. Itse tykkään kovasti myös kuvaamisesta, ja Länsi-Afrikassa kirkkaitten kankaitten maassa on esim. ihmisiä todella kiva kuvata.

Yksi harrastuksistani on myös korujen teko. Tällainen sadepäivä sopii siihen vallan mainiosti. Eli koruvärkit ja pihdit esiin ja uutta luomaan!